20aprPlava boja na televizoru

Plava boja na televizoru

Plava boja na televizoru

Jedan od najčešćih problema kod novijih LED televizora je neispravnost pozadinskog osvetljenja. Plava boja na televizoru ili ljubičasta nijansa slike je prvi pokazatelj da je pozadinsko osvetljenje neispravno. Nove generacije televizora sa direct LED pozadiskim osvetljenjem koriste pozadinsko osvetljenje korisćenjem dioda koje emituju plavu monohromatsku svetlost.  Diode su premazane tankim slojem fosfora , i njegovim sagorevanjem dobija se potrebna bela svetlost. Kada se sloj fosfora „potroši“ počinje da preovladava plava boja na televizoru.

Jedino rešenje za ovakav problem  je zamena kompletnog LED osvetljenja tj zamena svih LED traka na Vašem televizoru. Najbolje je doneti televizor na besplatnu dijagnostiku ili se javiti telefon da bi dobili  okvirnu cenu popravke.

Primetili smo da neki od „kolega“ ili youtube majstora preporučuju zamenu samo neispravne diode ili jedne trake. Mi  to kod nas u servisu ne radimo niti preporučujemo. Životni vek svih dioda na traci je isti, broj radnih sati im je identičan pa je otkazivanje neke od preostalih dioda samo pitanje vremena (par dana ili koji mesec). Iako se u prvi mah čini jeftinije ili povoljnije to se u realnosti ne isplati jer ćete ubrzo morati ponovo popravljati TV. U našem servisu koristimo najkvalitetnije rezervne delove (originalne ili od proverenih proizvodjača) i dajemo garanciju od 12 meseci na zamenu pozadinskog osvetljenja.

"</p

 

Za kontakt i više informacija pogledajte OVDE

Ako su Vam potrebni rezervni delovi za laptopove, dodatna oprema za racunare i telefone posetite našu prodavnicu na sledecem linku TELEFONČIĆ

Ako Vam je potreban servis računara, tableta ili telefona možete pogledati OVDE

 

Tags:

Ostavite komentar

TV SERVIS – SERVIS TELEVIZORA

Servis svih modela i brendova televizora.Garancija na svaku popravku 12 meseci.Mogćnost preuzimanja televizora na adresi klijenta.Daljinski upravljači za televizore

Novosti

Prijavite se za novosti, akcije i promocije

© 2022 IT Servis Centar

 

Scroll to top

Zbog korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora, servis neće raditi u periodu od  20.06-08.07.2024 godine.

Hvala na razumevanju

Vaš IT Servis Centar