Zamena pozadinskog osvetljenja – zamena LED dioda

Servis pozadinskog osvetljenja (zamena led dioda) je jedna od najčešćih popravki na novijim LED televizorima. Ako Vam se pojave neki od sledećih kvarova onda najverovatnije imate problem sa pozadinskim osvetljenjem :

  • imate ton na televizoru ali nema slike
  • tamnija ili jedva vidljiva slika
  • slika koja je više plave ili ljubičaste boje
  • prilikom uključivanja ekran samo blicne na nekoliko sekundi
  • televizor se ne uključuje samo blinka lampica

Ukoliko se pojavi bilo koji od ovih simptoma, obratite se servisnom centru kako biste dobili stručnu pomoć. Naši tehničari će besplatno pregledati vaš televizor i dati vam detaljnu procenu stanja i potrebnih popravki.

Zamena pozadinskog osvetljenja

Zamena pozadinskog osvetljenja na televizoru je komplikovana procedura koja zahteva stručno znanje i opremu. Mi Vam ne preporučujemo da pokušavate da to uradite sami, jer mozete da oštetite vaš televizor tj ekran.U servisnom centru imamo stručno obučene tehničare koji su specijalizovani za ovakve popravke. Oni su prošli kroz obuku i imaju višegodišnje iskustvo u radu sa raznim modelima televizora. Znaju kako da bezbedno otvore televizor i da pristupe pozadinskom osvetljenju, kao i da ga zamene ako je potrebno.

Iako zamena samih LED traka izgleda kao lak posao (kad pogledate na internetu), veći problem je rasklopiti televizor i doći do samih dioda.

Zaključak je da je zamena pozadinskog osvetljenja na televizoru zadatak za stručno lice. Ne preporucujemo da pokušavate da to uradite sami, jer bi to moglo da ošteti vaš televizor (panel) ili da izazove neželjene posledice. Obratite se našem servisnom centru kako biste dobili stručnu pomoc i zaštitili svoj televizor od dodatnih oštećenja.

 

Za kontakt i više informacija pogledajte OVDE

Ako su Vam potrebni rezervni delovi za laptopove, dodatna oprema za računare i telefone posetite našu prodavnicu na sledecem linku TELEFONČIĆ

Ako Vam je potreban servis računara, tableta ili telefona možete pogledati OVDE

TV SERVIS – SERVIS TELEVIZORA

Servis svih modela i brendova televizora.Garancija na svaku popravku 12 meseci.Mogćnost preuzimanja televizora na adresi klijenta.Daljinski upravljači za televizore

Novosti

Prijavite se za novosti, akcije i promocije

© 2022 IT Servis Centar

 

Scroll to top

Zbog korišćenja kolektivnog godišnjeg odmora, servis neće raditi u periodu od  20.06-08.07.2024 godine.

Hvala na razumevanju

Vaš IT Servis Centar